Næse til Troels Lund for skattesagen

KRITIK: Tidligere skatteminister for Venstre, Troels Lund Poulsen, får en næse af rød blok for sin rolle i Helle Thorning-Schmidt (S) og Stephens Kinnocks skattesag.

Troels Lund Poulsen (V) får en næse for skattesagen. 
Troels Lund Poulsen (V) får en næse for skattesagen. Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Anne Justesen

Et smalt flertal i Folketinget bestående af Socialdemokraterne, Radikale, SF og Enhedslisten giver Troels Lund Poulsen en næse for hans rolle i skattesagen, hvor daværende statsministerkandidat Helle Thorning-Schmidts skatteoplysninger blev lækket til avisen BT under valgkampen i 2011. 

Det politiske ansvar for skattesagen lander dermed hos daværende skatteminister Troels Lund Poulsen. 

"Det her er en meget alvorlig sag," siger Socialdemokraternes gruppeformand, Leif Lahn Jensen, til DR Nyheder. Han er også formand for Underudvalget for Udvalget for Forretningsordenen, som giver næsen til Troels Lund Poulsen.

"Vi er nødt til at dele ansvaret ud, og ansvaret vil selvfølgelig altid være den øverste politiske chefs, altså ministerens," siger Leif Lahn Jensen.

Folketingets Udvalg for Forretningsordenen udskød onsdag i sidste uge behandlingen af sagen, da partierne ikke kunne blive enige om formuleringen. Men det er partierne i rød blok altså nu blevet.

Blå blok: Inge næse til Troels Lund
De borgerlige partier i blå blok vil ikke give Troels Lund en næse.

I følge DR Nyheder skriver partierne i et modsvar, at "det ikke kan lægges til grund, at den daværende skatteminister Troels Lund Poulsen har involveret sig i Skat Københavns behandling af sagen eller i øvrigt har søgt at få afgørelsen omgjort".

I kølvandet på skattesagen blev der i december 2011 nedsat en kommission, som skulle undersøge sagen. I begyndelsen af november 2014 fremlagde Skattesagskommissionen så sin færdige rapport.

Her lykkedes det ikke at skabe klarhed over, hvem der under valgkampen i 2011 stod bag lækket af de fortrolige oplysninger om Thorning og Kinnocks skatteforhold til BT.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)

0:000:00