Næsten hver femte er skiftet ud i løntoppen på Slotsholmen på lidt over et år

Der er kommet 18 nye navne på listen over de 100 bedst betalte embedsmænd fra slutningen af 2021 til februar 2023. Samtidig viser oversigten, at fem kvinder har taget de største spring op på listen.  

Jeppe Tranholm-Mikkelsen er som departementschef i Udenrigsministeriet strøget direkte ind på en tredjeplads over de bedst betalte embedsmænd. Han kom fra en stilling som generalsekretær for Rådet for Den Europæiske Union.
Jeppe Tranholm-Mikkelsen er som departementschef i Udenrigsministeriet strøget direkte ind på en tredjeplads over de bedst betalte embedsmænd. Han kom fra en stilling som generalsekretær for Rådet for Den Europæiske Union.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

En ambassadør, en it-direktør og en forhenværende forsvarsattaché er kommet til som nye navne på listen over de 100 bedst lønnede på Slotsholmen.

Og det er de langtfra ene om.

Fra fjerde kvartal 2021 til februar 2023 er der kommet 18 nye navne med på listen, viser tal fra Økonomistyrelsen, som Altinget har fået aktindsigt i fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00