Analyse af 
Søren Elkrog Friis

Ny forligsmand trækker i arbejdstøjet, mens sygeplejersker tæller ned til konflikt

Sygeplejerskernes strejkevarsel betyder med stor sandsynlighed, at statsadvokat Lise-Lotte Nilas får sin ilddåb som forligsmand. Der er dog ingen oplagt landingsbane, da sygeplejerskernes krav om trepartsforhandlinger ikke kan indfries, før forhandlingerne er helt afsluttet.

Det vrimler mildest talt ikke med aktuelle fotos af statsadvokat Lise-Lotte Nilas. Men billedet her fra 2012 illustrerer arbejdsdelingen i Forligsinstitutionen, hvor rigsadvokat Jan Reckendorff (tv.) tager sig af de private overenskomstforhandlinger, mens Nilas har ansvar for de offentlige.
Det vrimler mildest talt ikke med aktuelle fotos af statsadvokat Lise-Lotte Nilas. Men billedet her fra 2012 illustrerer arbejdsdelingen i Forligsinstitutionen, hvor rigsadvokat Jan Reckendorff (tv.) tager sig af de private overenskomstforhandlinger, mens Nilas har ansvar for de offentlige.Foto: Bjarne Lüthcke/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

Nedtællingen til konflikt er startet. Det betyder, at statsadvokat Lise-Lotte Nilas om kort tid forventes at få sin debut som forligsmand.

Strejkevarslet fra sygeplejerskerne og radiograferne aktiverer forligsinstitutionen - og placerer dermed Lise-Lotte Nilas i en central rolle i det, der nu tegner til et dramatisk slutspil for de offentlige overenskomstforhandlinger (OK21).

Læs portræt af Lise-Lotte Nilas: Høj faglighed og højt humør kendetegner kvinden, der skal løse fremtidens OK-slagsmål

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00