Ny international direktør i Red Barnet vil sætte et fedt lighedstegn mellem klimakrisen og børns rettigheder

Efter en lang karriere i Udenrigsministeriet er Marianne Kress Fugl rykket til Red Barnet. Her skal hun som international direktør arbejde med at koble klimaforandringer og børns rettigheder og sikre, at Red Barnet forbliver relevant i en verden, hvor civilsamfundets råderum er under stadigt større pres.

“I et ministerium, er det skiftende regeringer og ministre, der bestemmer præcis, hvad man prioriterer. Og sådan skal det være i det politiske system. Men her er der mulighed for at engagere sig i det lange seje træk,” fortæller Marianne Kress Fugl om nogle af tankerne bag hendes skifte fra Udenrigsministeriet til Red Barnet. 
“I et ministerium, er det skiftende regeringer og ministre, der bestemmer præcis, hvad man prioriterer. Og sådan skal det være i det politiske system. Men her er der mulighed for at engagere sig i det lange seje træk,” fortæller Marianne Kress Fugl om nogle af tankerne bag hendes skifte fra Udenrigsministeriet til Red Barnet. Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Christina Houlind

Hvad får en mangeårig embedsmand og tidligere ambassadør til at søge mod ngo-verden?

Når man spørger Marianne Kress Fugl, handlede det for hende om en fascination af den rolle, civilsamfundet spiller i udviklingslandene.

Vi skal finde ud af, hvor vi kan spille en særlig rolle i forhold til klima og børns rettigheder.

Marianne Kress Fugl
International direktør, Red Barnet

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024