Omstridt a-kasse henter ny direktør i fagbevægelsen

NAVNE: Villy Dyhr er ny administerende direktør for Akademikernes A-kasse. Han kommer fra et job i HK. 

Akademikernes A-kasse får ny administrerende direktør, og det er Villy Dyhr, der bliver manden på posten. 

Han har siddet som forbundssekretær for fagforbundet HK de seneste ti år. Det skriver Akademikernes A-kasse.

Den tidligere direktør for Akademikernes A-kasse Michael Valentin blev fyret i september. Det skete efter afsløringer af blandt andet dyre vinrejser med a-kassens vinleverandør og private middage betalt af a-kassen.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) afsluttede i februar sin undersøgelse af sagen, og konkluderer, at der har været tale om misbrug af medlemmernes penge. Sagen er derfor nu anmeldt til Politiet, lige som beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) har iværksat initiativer, der skal forhindre gentagelser.

Ifølge den nyvalgte bestyrelsesformand for Akademikernes A-kasse, Thomas Damkjær Petersen, bliver det den nye direktørs første opgave at genskabe tilliden til a-kassen.

"Først og fremmest er Villy Dyhr et dygtigt fagligt menneske, som kommer med en baggrund i fagbevægelsen og dermed en forståelse for, hvad det vil sige at skulle stå i spidsen for Danmarks største a-kasse. Dernæst har Villy Dyhr en høj grad af integritet. Det er der brug for i dette job på nuværende tidspunkt, hvor tilliden til AKA skal genskabes," siger han i en pressemeddelelse.

Villy Dyhr tiltræder stillingen 1. maj.

"Jeg kender AKA som en a-kasse med masser af fagligt dygtige medarbejdere, der alle har en dedikeret tilgang til at skaffe ledige akademikere i job. Derfor glæder jeg mig rigtig meget til at komme i gang i AKA og blive en del af denne kompetente organisation. Min første opgave bliver at genskabe et tillidsfuldt samarbejde mellem AKAs ledelse og ansatte. Og så skal vi sammen fortsætte med at arbejde for at AKA skal være Danmarks bedste og mest veldrevne a-kasse," siger han.

Villy Dyhr har desuden tidligere haft stillingen som politisk chef for Forbrugerrådet og været formand for tænketanken Cevea.

Privat er han gift med formanden for SF, Pia Olsen Dyhr.

Forrige artikel Statens Administration kæmper med højt sygefravær Statens Administration kæmper med højt sygefravær Næste artikel KL ansætter ny direktør for digitalisering og sundhed KL ansætter ny direktør for digitalisering og sundhed