Jesper Petersen overtog Uddannelses- og Forskningsministeriet: "Jeg vil ikke finde på ting for min forfængeligheds skyld"

Der blev udvekslet sangbøger, grøntsager og en genbrugssweater til ministeroverdragelse i Uddannelses- og Forskningsministeriet. Og den nye minister lovede, ikke at finde på nye projekter "for syns skyld."

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

Som traditionen foreskriver var der taler, kram, blomster og gaver ved de såkaldte overdragelsesforretninger i ministerierne. Jesper Petersen har været Uddannelses- og Forskningsminister i et par dage, men grundet situationen i Afghanistan var selve receptionen udsat til fredag eftermiddag.

Den nye uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen roste Ane Halsboe-Jørgensen for at være nået i mål med en bred aftale om at fordele uddannelsespladserne, så der kommer flere uden for byen. Han lagde vægt på, at hendes facon havde skabt et godt samarbejde med sektoren og ordførerkredsen på Christiansborg:

"Du lægger et stort engagement i det du kaster dig over. Det lyser ud af det. Og det fornemmer jeg, at man har set i dit nye felt allerede. Din facon og dygtighed er uden tvivl medvirkende til det gode samarbejde, du har skabt inden for dit tidligere ansvarsområde her i ministeriet," sagde den nye minister.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00