På trods af stram tidsplan: Ni af ti udflyttede uddannelser åbner

SKOLESTART: Størstedelen af de nye, udflyttede uddannelsesstationer kan allerede nu sige, at de åbner dørene for deres respektive uddannelser.

 Regeringen har lagt op til, at der skal oprettes uddannelsesstationer i Kalundborg, Skjern, Holstebro, Nykøbing Falster, Rønne, Hedensted, Hobro, Fredericia, Svendborg og Helsingør. 
 Regeringen har lagt op til, at der skal oprettes uddannelsesstationer i Kalundborg, Skjern, Holstebro, Nykøbing Falster, Rønne, Hedensted, Hobro, Fredericia, Svendborg og Helsingør. Foto: Mathias Bojesen/ Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Ni af ti uddannelsesstationer kan allerede melde klart ud, at de slår dørene op til deres nye uddannelser til september. Det sker på trods af, at uddannelsesinstitutionerne kun havde tre måneder til at markedsføre sig, inden kvote to-ansøgningerne skulle falde i marts.

"Vi er kommet godt fra start med 11 optagne på uddannelsesstationen i Hedensted. Det er en succes," siger Niels Søndergaard, der er kommunikations- og marketingchef på Erhvervsakademi Dania, der står for uddannelsesstationen i Hedensted.

Uddannelsesstationerne er en del af regeringens anden udflytningsrunde, der blev offentliggjort i januar. Her valgte man til fleres overraskelse også at udflytte uddannelser. Det skulle gøres ved at oprette såkaldte uddannelsesstationer i Kalundborg, Skjern, Holstebro, Nykøbing Falster, Rønne, Hedensted, Hobro, Fredericia, Svendborg og Helsingør. Stationerne hører under allerede eksisterende uddannelsesinstitutioner.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024