Partier vil forhandle om domstolenes økonomi: “Det er jo ingen naturlov, at aftalen skal være administrativ”

Folketingets partier bør være med til at forhandle om domstolenes økonomi for de næste fire år, mener SF, DF og K. Normalt indgås det som en administrativ aftale, men justitsminister Nick Hækkerup "er ved at se på", hvordan han kan komme partiernes ønske imøde.

Justitsminister Nick Hækkerup kalder de seneste års udvikling med stigende sagsbunker og sagsbehandlingstid i de danske domstole for "dybt bekymrende".
Justitsminister Nick Hækkerup kalder de seneste års udvikling med stigende sagsbunker og sagsbehandlingstid i de danske domstole for "dybt bekymrende".Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

I år skal der forhandles en aftale for domstolenes økonomi for de næste fire år.

Normalt fastlægges de flerårige aftaler mellem Domstolsstyrelsen, Justitsministeriet og Finansministeriet, men udfordringerne for den tredje statsmagt er så store, at flere partier banker på døren for at lukke de politiske partier ind i forhandlingerne.

“Det er jo ingen naturlov, at aftalen skal være administrativ, og jeg vil opfordre til, at vi laver en politisk aftale omkring domstolene,” siger Karina Lorentzen, retsordfører for SF.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00