PET ønsker direkte adgang til udvalgte myndigheders data: “Det er meget vildt”

PET vil udvikle sig til en mere datadreven efterretningstjeneste, og som led heri ønsker PET at få direkte systemadgang i registre hos udvalgte offentlige myndigheder. Dybt kontroversielt, mener formanden for IT-Politisk Forening. 

Et ændret trusselsbillede, et digitaliseret samfund og nye politiske forventninger er blandt årsagerne til, at PET ønsker at få adgang til flere og større datasæt i offentlige myndighedsregistre.
Et ændret trusselsbillede, et digitaliseret samfund og nye politiske forventninger er blandt årsagerne til, at PET ønsker at få adgang til flere og større datasæt i offentlige myndighedsregistre.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

PET ønsker direkte systemadgang til systemer og registre hos andre offentlige myndigheder.

Den danske indenrigsefterretningstjeneste foreslår derfor, at det bliver en del af en kommende ændring af PET-loven i tilfælde, “hvor det er sagligt og proportionalt”.

“En direkte systemadgang (terminaladgang) til udvalgte eksterne myndighedsregistre og -systemer vil ifølge PET medføre en smidigere og hurtigere adgang til relevante oplysninger, som vil styrke PET’s operationsparathed og understøtte transformationen mod datadreven efterretningsvirksomhed.”

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00