Puk Elgård forlod Børnerådet efter få måneder: Nu kritiserer organisationer og tidligere formænd rådet for at være usynligt og svagt

Efter søndagens kritiske afskedsreplik fra Puk Elgård påpeger flere personer med indsigt i Børnerådet, at det ikke længere spiller en betydningsfuld rolle i dansk politik. Tidligere formænd kalder behandlingen af rådet for “en hån mod børnene” og “noget makværk”. 

Social- og ældreminister Astrid Krag (S) udpegede Puk Elgård som ny formand for Børnerådet i slutningen af maj 2022. 5,5 måneder senere annoncerede hun sit stop på grund af utilfredshed med rammerne for arbejdet.
Social- og ældreminister Astrid Krag (S) udpegede Puk Elgård som ny formand for Børnerådet i slutningen af maj 2022. 5,5 måneder senere annoncerede hun sit stop på grund af utilfredshed med rammerne for arbejdet.Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Simon LesselAndreas WindVu Nguyen

Engang var Børnerådet en stærk megafon for børns stemme, der kunne råbe magthaverne op.  

Men i dag er det uafhængige, statslige råd stærkt svækket, næsten usynlig i offentligheden og tæt på en tilstand, hvor det er spild af penge. 

Så hård er kritikken fra en række tidligere formænd for Børnerådet og børneorganisationer, der nu træder frem, efter at en utilfreds Puk Elgård søndag trak sig fra formandsposten efter kun få måneder.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00