Q&A med Akademikernes formand: Lønkomité overvurderer systematisk timelønnen for vores medlemmer

Rapporten fra Lønstrukturkomitéen tager ikke højde for, at mange akademikere arbejder langt over 37 timer om ugen, påpeger Listbeth Lintz, der opfordrer til at gøre løn til et mere lokalt spørgsmål og mindre til en opgave for KL og Finansministeriet.

Lisbeth Lintz (i midten) deltog på pressemødet om Lønstrukturkomitéens nye rapport sammen med blandt andre forbundsformand i FOA Mona Striib og Heino Knudsen, som er formand for Danske Regioners Løn- og Praksisudvalg.
Lisbeth Lintz (i midten) deltog på pressemødet om Lønstrukturkomitéens nye rapport sammen med blandt andre forbundsformand i FOA Mona Striib og Heino Knudsen, som er formand for Danske Regioners Løn- og Praksisudvalg.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Offentlige chefer, officerer og læger er blandt de personalegrupper, der tjener højst i forhold til deres ledelsesansvar, erhvervserfaring og uddannelse.

Det viser en ny rapport fra Lønstrukturkomitéen, hvor også økonomer og jurister ligger pænt over gennemsnitslønnen for alle lønmodtagere i den offentlige sektor.

Men det er langtfra det fulde eller sandfærdige billede, pointerede formanden for Akademikerne, da rapporten tirsdag blev præsenteret på et pressemøde.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00