S: Regeringen forsinker undersøgelse af ministres rolle i skatteskandale

STANDBY: Først i slutningen af 2019 forventer Skatteministeriet at sende alt materiale, der skal indgå i kommissionens undersøgelse af Skat. S beskylder regeringen for bevidst smøleri og kalder skatteministeren i samråd.

Det har ikke været muligt at få et interview med Karsten Lauritzen (V) om, hvorfor Skatteministeriet først forventer at udlevere det sidste materiale til en kommissionsundersøgelse af Skat i slutningen af 2019.
Det har ikke været muligt at få et interview med Karsten Lauritzen (V) om, hvorfor Skatteministeriet først forventer at udlevere det sidste materiale til en kommissionsundersøgelse af Skat i slutningen af 2019.Foto: Krabbe Lars/Polfoto
Sine Riis Lund

Det ligner meget klart, at regeringen prøver at holde hånden over Kristian Jensen ved at sylte udleveringen af de dokumenter, som Kommissionen skal bruge for at komme i gang.

Jesper Petersen
Skatteordfører for Socialdemokratiet

Selv om det er skrevet i et juridisk og diplomatisk kodesprog, er der efter min mening ikke tvivl om, at det er ment som en løftet pegefinger, og noget som kommissionen opfatter som et problem.

Michael Gøtze
Professor i forvaltningsret, Københavns Universitet

Skattekommissionen er sat på standby i sin undersøgelse af Skat. 

Endnu har kommissionen blot modtaget langt under halvdelen af det materiale, man har efterspurgt.

Det skønner kommissionen selv i en orientering på sin hjemmeside og peger pilen direkte mod Skatteministeriet og Skat, der har meddelt kommissionen, at man ikke kan udlevere materialet “i det tempo, der hidtil er forudsat”.

Dokumentation

Det undersøger kommissionen om Skat

  • Forløbet omkring det digitale inddrivelsessystem EFI, der skulle inddrive gæld automatisk, men som endte i skrotbunken.
  • Sammenlægningen af den statslige og kommunale inddrivelsesmyndighed i SKAT.
  • Beslutningsgrundlaget bag de generelle effektiviseringstiltag i SKAT.
  • Skiftende skatteministres og Skatteministeriets koncerns og eventuelle andre ministres og ministeriers, herunder Finansministeriets, rolle i de trufne beslutninger.
  • Hvornår og hvordan Folketinget er blevet orienteret, og om oplysningerne har været korrekte og fyldestgørende.
  • SKAT’s forvaltning af udbytteskatteområdet og udbetalingen af refusion af udbytteskat, der endte med at koste statskassen mere end 12 milliarder kroner.
  • Skatteministeriets tilsyn med udbytteskatteområdet.

Kommissionen skal vurdere, om der er grundlag for at søge nogen draget til ansvar, og kommissionen kan komme med forslag til ændringer af regler og praksis. 


Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00