Regeringen opgiver at udvide embedsmænds adgang til at møde i retten

SKRINLAGT: Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har droppet dele af et lovforslag, der skulle give statslige embedsmænd mulighed for at bruge mere af deres arbejdstid på at føre retssager. Der kunne ikke findes et flertal, og det ærgrer både V og DF.

Vi har valgt at lytte til kritikken, lyder det fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K) til det droppede forslag.
Vi har valgt at lytte til kritikken, lyder det fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K) til det droppede forslag.Foto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Jeg synes, vi fik nogle gode sikkerhedsventiler indbygget, så vi endte med et kompromisforslag, der var fuldstændig gangbart og noget, som vi burde kunne have enes om.

Preben Bang Henriksen
Retsordfører, Venstre

Vi ser en udvikling, hvor stadig flere embedsmænd giver møde. Intet tyder på, at den udvikling stopper.

Frederik Waage
Lektor i forvaltningsret ved Syddansk Universitet

Stik mod forventningen bliver det ikke i fremtiden muligt for staten at have fuldtidsjurister ansat til at føre sager i retten.

Justitsministeren har opgivet at få opbakning til et forslag om, at embedsmænd primært kan være beskæftiget med retssagsførelse.

“Der har været kritik af forslaget om at udvide adgangen for statslige embedsmænd til at møde i retten. Vi har lyttet til kritikken og har fjernet den del af lovforslaget,” lyder Søren Pape Poulsens (K) eneste kommentar til Altinget.

0:000:00