Analyse af 
Andreas Krog

Regeringssamarbejdet forhindrer Troels Lund i at gøre det, som han selv synes kunne være bedst for Forsvaret

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen kunne godt tænke sig at ændre den måde, Forsvaret har været organiseret på siden 2014. Men han og Venstre er bundet på hænderne af regeringssamarbejdet med Socialdemokratiet, som stod fader til reorganiseringen. Det udnytter den borgerlige opposition.

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (t.v.) ville egentlig gerne ændre den organisering af Forsvaret, som nuværende finansminister Nicolai Wammen (t.h.) rullede ud i 2014, da han var forsvarsminister.
Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (t.v.) ville egentlig gerne ændre den organisering af Forsvaret, som nuværende finansminister Nicolai Wammen (t.h.) rullede ud i 2014, da han var forsvarsminister.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Med 55 stemmer for og 45 stemmer imod vedtog Folketinget den 3. juni 2013 lovforslag L 200 B om ”Ændringer af organiseringen af ledelsen af Forsvaret”.

Blandt de partier, som stemte imod, var Venstre med daværende forsvarsordfører Troels Lund Poulsen i spidsen.

Loven banede vejen for at daværende forsvarsminister Nicolai Wammen i 2014 kunne foretage den reorganisering af Forsvaret, som af mange bliver gjort til hovedårsagen til de problemer, som Forsvaret står med i dag.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00