Debat

S: Alternativet insinuerer, at tildelingen af statsborgerskab er racistisk. Det er dybt urimeligt

Jeg betragter mine kollegaer i Folketinget som hårdtarbejdende og retskafne mennesker, der naturligvis ikke diskriminerer på baggrund af navn, oprindelsesland eller køn. Det er derfor helt urimeligt, at Alternativet insinuerer, at flere af vores kollegaer har et problem med racisme, skriver Socialdemokratiets indfødsretsordfører Anders Kronborg.

Når vi i Socialdemokratiet tager stilling til dispensationssager i Indfødsretsudvalget, skeler vi ikke til, hvor på jordkloden ansøgerne stammer fra, eller hvilken gud de tilbeder. Vi kigger specifikt på de enkelte ansøgeres individuelle forhold, skriver Anders Kronborg (S).
Når vi i Socialdemokratiet tager stilling til dispensationssager i Indfødsretsudvalget, skeler vi ikke til, hvor på jordkloden ansøgerne stammer fra, eller hvilken gud de tilbeder. Vi kigger specifikt på de enkelte ansøgeres individuelle forhold, skriver Anders Kronborg (S).Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Anders Kronborg
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Torsdag 23/3 havde Alternativets flygtninge- og integrationsordfører Helene Liliendahl Brydensholt et debatindlæg i Altinget, hvor hun foreslår at anonymisere oplysninger om navne, oprindelsesland, alder og køn for personer, der søger om dansk statsborgerskab.

Ifølge Brydensholt bunder forslaget i en ambition om at forhindre, at visse af vores kollegaer, altså medlemmer af Folketinget, diskriminerer ansøgerne.

Jeg var ved at få kaffen galt i halsen, da jeg første gang hørte forslaget. For med forslaget om anonymisering insinuerer Alternativet, at flere af vores kollegaer har et problem med racisme. Det er ganske enkelt helt urimelige anklager.

Alternativets forslag vil frarøve ansøgerne muligheden for at komme i kontakt med deres politikere i forhold til deres respektive dispensationssag

Anders Kronborg (S)
Indfødsretsordfører

Jeg betragter mine kollegaer her i Folketinget som hårdtarbejdende og retskafne mennesker, der hver dag knokler i demokratiets og danskernes tjeneste.

Som medlemmer af det danske parlament har vi hver især skrevet under på at overholde grundloven, når vi udfører vores arbejde i Folketinget, herunder at vi naturligvis ikke diskriminerer på baggrund af navn, oprindelsesland eller køn.

Når vi i Socialdemokratiet tager stilling til dispensationssager i Indfødsretsudvalget i Folketinget, så skeler vi ikke til, hvor på jordkloden ansøgerne stammer fra, eller hvilken gud de tilbeder. Vi kigger specifikt på de enkelte ansøgeres individuelle forhold.

Svækker retstilstanden

Dispensationssagerne er berammet med stor tavshedspligt, fordi vi som medlemmer modtager information om alle mulige private og personfølsomme forhold om de her borgere, som ønsker dansk statsborgerskab – også nogle gange oplysninger, som borgerne ikke selv må kende til. 

Hvis jeg i min vurdering af en given dispensationssag mangler oplysninger, har jeg som medlem af Indfødsretsudvalget mulighed for at kontakte enkelte ansøgere direkte.

På den baggrund giver Alternativets forslag om, at dispensationssagerne skal behandles under fuldkommen anonymitet ikke mening, da det svækker retstilstanden for de her ansøgere, da der under en sagsbehandling godt kan ske fejl eller være nogle oplysninger, vi ikke får, hvilket derfor kan kræve, at vi som medlemmer af udvalget kommer i kontakt med borgerne.

Læs også

Ansøgerne kan også selv kontakte medlemmer af Indfødsretsudvalget, og det er klart, at de ikke vil kunne det fremadrettet, hvis Alternativets forslag bliver vedtaget, da jeg som medlem af udvalget jo ikke kan blive kontaktet, hvis jeg ikke må vide noget om ansøgernes navn, oprindelsesland eller køn.

Derfor er vi i Socialdemokratiet meget store modstandere af Alternativets forslag om anonymisering af ansøgere, fordi Alternativet med forslaget vil frarøve ansøgerne muligheden for at komme i kontakt med deres politikere i forhold til deres respektive dispensationssag.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Helene Liliendahl Brydensholt

MF (ALT), flygtninge- og integrationsordfører

Anders Kronborg

Formand, Børne- og Undervisningsudvalget, Folketinget, MF (S)
Skolelærer (Ribe Seminarium 2006)

0:000:00