Sådan samarbejder ministerierne med de filantropiske fonde

Der er store forskelle på, hvordan ministerierne samarbejder med de private fonde, viser en rundspørge foretaget af Altinget. Regeringen har ellers en erklæret målsætning om tæt samarbejde med fondene.

Der er stor forskel på, hvor meget ministrene har at gøre med de private fonde og på hvor meget, der registreres om deres aktiviteter i det hele taget.  
Der er stor forskel på, hvor meget ministrene har at gøre med de private fonde og på hvor meget, der registreres om deres aktiviteter i det hele taget.  Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Mikala Satiya RørbechKatharina Lindharth Møbjerg Madsen

Altingets kortlægning af ministeriernes og embedsværkets tilgang til samarbejdet med de private fonde viser, at der i vidt omfang foregår dialog og samarbejde med fondene, også selvom der kun i få tilfælde er formuleret principper eller målsætninger for fondsområdet. 

{{toplink}}
Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Et sted, hvor man i praksis er i tæt dialog med fondene, selvom der ikke foreligger en strategi for området, er i Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Minister Christina Egelunds kalender viser, at hun adskillige gange i 2023 deltog i arrangementer sammen med fonde. Blandt andet i Lundbeckfondens uddeling af the Brain Prize, hvor hun holdt en længere tale, der hyldede nysgerrigheden efter ny viden, den fantastiske hjerne og betydningen af at have et stærkt forskningsmiljø og kvalificerede medarbejdere i de forskningsbaserede virksomheder.

0:000:00