Sådan vil forsvarsministeren håndtere svindelsag

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

HÅNDTERING: Forsvarsminister Trine Bramsen tager otte initiativer i svindelsagen i Forsvaret. Det inkluderer to tjenestefritagelser og to eksterne undersøgelser.

Godt fem døgn efter at hun første gang hørte om sagen med regnskabsrod og mulig svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, kunne forsvarsminister Trine Bramsen (S) tirsdag formiddag fremlægge en liste med otte konkrete initiativer, som hun har sat i værk for at håndtere sagen.

De otte initiativer er opdelt i tre spor.

Spor 1 - Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse

- Intern undersøgelse af svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse foretages af rejsehold fra ministeriet. Chefen for rejseholdet, koncernstyringsdirektør Per Pugholm Olsen, udskiftes, da han er blevet tjenestefritaget (se sidste punkt).

- Ekstern undersøgelse af svindel. Tilrettelægges i samarbejde med alle Folketingets partier, som er indkaldt til møde i Forsvarsministeriet tirsdag aften.

- Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelses direktør, Hans J. Høyer, fritages for tjeneste. Han har været direktør for styrelsen siden oprettelsen i 2014 og fik sin kontrakt forlænget i efteråret med virkning fra 1. november.

Spor 2 - Forsvarsministeriet og underliggende styrelser

- Kulegravning af regnskabspraksis på ministerområdet med identifikation af svagheder og mulighed for svindel. Folketingets partier inddrages i den konkrete tilrettelæggelse af undersøgelsen.

Spor 3 - Forsvarsministeriets departement

- Overvejelser om ny ledelsesstruktur i Forsvarsministeriets departement

- Ny proces for håndtering af whistleblowere

- Kritisk gennemgang af Forsvarsministeriets Interne Revision, herunder beføjelser

- Forsvarsministeriets koncernstyringsdirektør, Per Pugholm Olsen, fritages for tjeneste med henblik på at blive overført til anden tjeneste.

Forrige artikel Dagens overblik: Ministerium kendte til problemerne i Forsvaret længe inden Rigsrevisionens kritik Dagens overblik: Ministerium kendte til problemerne i Forsvaret længe inden Rigsrevisionens kritik Næste artikel Minister suspenderer to direktører efter regnskabsrod i Forsvaret Minister suspenderer to direktører efter regnskabsrod i Forsvaret