SF og EL bag nyt forslag: Offentliggør beregninger fra ministerier 

ÅBENHED: Et beslutningsforslag fra SF og Enhedslisten vil pålægge centraladministrationen at offentliggøre flere beregninger på otte konkrete områder.

Lisbeth Bech Poulsen (SF) står sammen med Rune Lund (EL) bag et nyt beslutningsforslag, der skal sikre mere åbenhed om beregninger i centraladministrationen.
Lisbeth Bech Poulsen (SF) står sammen med Rune Lund (EL) bag et nyt beslutningsforslag, der skal sikre mere åbenhed om beregninger i centraladministrationen.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau/Scanpix
Sine Riis Lund

Offentligheden skal have større indsigt i, hvordan ministerier er kommet frem til økonomiske resultater.

Det er tanken bag et nyt beslutningsforslag fra SF og Enhedslisten, der skal skabe mere åbenhed om forudsætningerne bag blandt andet lovforslag og økonomiske planer.

“Der er efter forslagsstillernes opfattelse en række fordele ved at offentliggøre flere oplysninger om centraladministrationens beregninger og modelbrug: Det vil styrke den offentlige debat, den faglige debat, og det kan dermed føre til bedre beregningsmetoder og modeller. Herudover vil det styrke Folketingets og offentlighedens kontrol med regeringen,” skriver de to finansordførere Lisbeth Bech Poulsen (SF) og Rune Lund (EL) i beslutningsforslaget.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00