Skivemødet var en succes uden de store politiske udmeldinger

SKIVEMØDET: Skivemødet vil bidrage til et Danmark i balance, men på første møde var der mere fokus på at promovere det gode liv uden for storbyerne end på egentlige politiske udmeldinger.

LANDLIGT: Jeppe Aakjærs gulmalede kunstnerhjem på halvøen Salling ved Limfjorden dannede op til pinse ramme om Skivemødet, der vil sikre et Danmark i balance.
LANDLIGT: Jeppe Aakjærs gulmalede kunstnerhjem på halvøen Salling ved Limfjorden dannede op til pinse ramme om Skivemødet, der vil sikre et Danmark i balance.Foto: Thomas Køser
Signe Løntoft

Debatten om by og land, centrum og periferi, handler ikke kun om udflytning af arbejdspladser eller kommunal udligning, men også om kultur og sammenhængskraft.

Det var budskabet fra Skivemødet, der under sloganet 'et Danmark i balance' løb af stablen for første gang op til pinse.

Fra den 17. til 19. maj samlede initiativet således politikere og meningsdannere i området omkring Skive. Fredag stod den på samtaler på gården Jenle, hvor den danske forfatter og samfundskritiker Jeppe Aakjær holdt til i begyndelsen af 1900-tallet. Lørdag dannede middelalderborgen i Spøttrup ramme om både koncerter og samtaler.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00