Sparekrav på konsulenter vækker bekymring for velfærden

INDKØB: Socialdemokratiet vil sikre mere velfærd ved besparelser på konsulenter. Men resultatet risikerer at blive det modsatte, lyder det fra kommuner, regioner, erhverv og professor.

KL-formanden, Jacob Bundsgaard (S), og finansminister Nicolai Wammen forhandler i disse dage om en aftale for kommunernes økonomi for 2020, hvor forbruget af konsulenter også ventes at indgå i drøftelserne. 
KL-formanden, Jacob Bundsgaard (S), og finansminister Nicolai Wammen forhandler i disse dage om en aftale for kommunernes økonomi for 2020, hvor forbruget af konsulenter også ventes at indgå i drøftelserne. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Jeg siger jo ikke, at det her bliver nemt. Jeg siger tværtimod, at det er ambitiøst. Men det er en politisk prioritering, vi har sat os for at få gennemført for at sikre mere velfærd til borgerne, så de mærker flere sygeplejersker, en bedre lægedækning, flere pædagoger i børnehaver og flere lærere ude på skolerne.

Christian Rabjerg Madsen
Finansordfører for Socialdemokratiet

Færre management-bureaukrater fra konsulentbureauer. Flere pædagoger, lærere og andre velfærdshænder til den offentlige sektor.

Det er opskriften på mere velfærd fra Socialdemokratiet, der vil barbere tre milliarder af det offentliges konsulentforbrug.

Men udsætter man de politiske visioner for et virkelighedstjek, kan realiteterne blive ganske anderledes, advarer kommuner og regioner.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00