Splid i Aarhus: Pernille Blach trækker sig efter modstand i byrådet

EMBEDSVÆRK: Den tidligere S-profil Pernille Blach Hansen vil ikke tage imod jobbet som miljø- og teknikdirektør i Aarhus Kommune efter uro. Blå partier jubler, mens Socialdemokratiet kalder processen uværdig.

Blåstemplingen af en ny teknik- og miljøchef i Aarhus Kommune, der på papiret tegnede til at blive en ren formalitet, er endt som et drama i byrådssalen. 

Det tidligere socialdemokratiske folketingsmedlem, politisk ordfører og næstformand i folketingsgruppen, Pernille Blach Hansen, blev kun på yderste mandat godkendt til stillingen, efter at byrådets borgerlige partier onsdag aften modsatte sig hendes udnævnelse. 

Og det har onsdag formiddag fået Pernille Blach Hansen til at trække sig fra jobbet allerede inden første arbejdsdag, skriver DR.

S: Der er gået valgkamp i den
Pernille Blach Hansen, der fra 1998 til 2007 sad i Folketinget for Socialdemokratiet, har efter sit exit fra politik været chef for Miljø og Teknik i Randers Kommune. Siden har hun været chef for kvalitet og bæredygtighed i Grundfos og senior director i Lego.

Men det CV er ikke godt nok, mener Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Nye Borgerlige.

"Kandidaten har desværre ikke de fornødne kompetencer. Jeg forstår ikke, at borgmester Jacob Bundsgaard og teknik-rådmand Kristian Würtz tør løbe en sådan chance,” siger V-byrådsmedlem Gert Bjerregaard til Jyllands-Posten. 

I den modsatte side af byrådssalen beskylder Socialdemokratiet blå blok for at lade den kommende kommunalvalgkamp gå ud over Pernille Blach Hansen. 

”Der er gået valgkamp i det. Jeg er dybt skuffet over mine byrådskolleger, og jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det er ikke et byråd værdigt at føre valgkamp over en ansættelse,” siger Socialdemokratiets politiske ordfører i Aarhus, Peder Udengaard.

Altinget har uden held forsøgt at få en kommentar fra Pernille Blach Hansen. Hendes beslutning om at trække sig ærgrer S-rådmand Kristian Würtz. 

"Men jeg må samtidig sige, at jeg sagtens kan forstå hende. Hun har ikke fået en anstændig behandling," siger Kristian Würtz til DR.

Forrige artikel Sverige flytter syv styrelser ud: Opgør med indspist embedskultur Sverige flytter syv styrelser ud: Opgør med indspist embedskultur Næste artikel Her er embedsmandens finanslov Her er embedsmandens finanslov