Staten opfinder ny gruppe af chefer

KARRIERE: Med den seneste overenskomst får staten mulighed for at oprette en ny stillingskategori med titlen chefkonsulent med personaleledelse. Det vil sikre flere end 500 nuværende ansatte en godtgørelse ved fyring.

Formanden for Akademikerne, Lars Qvistgaard, ser både muligheder og risici ved ny stillingskategori for chefer under kontorcheferne. 
Formanden for Akademikerne, Lars Qvistgaard, ser både muligheder og risici ved ny stillingskategori for chefer under kontorcheferne. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Nu ved vi, at det er den offentlige sektor, vi har med at gøre, og vi skal selvfølgelig være opmærksomme på, at den nye stillingskategori ikke de facto kommer til at erstatte kontorchefniveauet.

Lars Qvistgaard
Formand for Akademikerne

Ved at vi får oprettet en ny stillingskategori for chefkonsulenter med personaleledelse er vi med til at tydeliggøre og fremme karrieremuligheder for akademikere i staten.

Linda Nordstrøm Nissen
Vicedirektør i Moderniseringsstyrelsen

En ny karrierevej kan snart se dagens lys i staten.

I overenskomst-forhandlingerne med Akademikerne er det aftalt, at staten fremover kan ansætte medarbejdere som 'chefkonsulent med personaleledelse' og give de udvalgte reel personaleledelse med ansvar for eksempelvis mus- og lønsamtaler.

Dermed går et mangeårigt ønske fra staten om at få en stillingskategori for et cheflag under kontorcheferne nu i opfyldelse, hvis ellers de 25 faglige organisationer under paraplyorganisationen Akademikerne stemmer aftalen i hus.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00