Om  
Jan Reckendorff
Søren Pape Poulsen

Statsadvokat bliver rigsadvokat

UDNÆVNELSE: Regeringen har indstillet til Hendes Majestæt Dronningen, at statsadvokat Jan Reckendorff udnævnes til rigsadvokat. 

Jenny Emilie Bendix Becker

Statsadvokat i Viborg, Jan Reckendorff, skal være ny rigsadvokat. Derfor har regeringen indstillet til Hendes Majestæt Dronningen, at han udnævnes til rigsadvokat med virkning fra den 1. juni 2018. Det oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse til Altinget.

60-årige Jan Reckendorff er først uddannet som politibetjent og siden som cand.jur. fra Københavns Universitet. Reckendorff har tidligere været blandt andet landsdommer i Østre Landsret og vicestatsadvokat. Han har været statsadvokat siden 2004, først hos Statsadvokaten for Fyn, Syd- og Sønderjylland og senest hos Statsadvokaten i Viborg.

”Jan Reckendorff startede sin karriere som politibetjent og har siden været både landsdommer og statsadvokat. Han har med sin baggrund et meget indgående kendskab til den samlede straffesagskædes kerneopgave – at holde Danmark trygt og sikkert. Med Jan Reckendorffs mangeårige topledererfaring på området er jeg sikker på, at han er den helt rette mand ved roret i anklagemyndigheden," siger justitsminister Søren Pape Poulsen. 

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00