Statsministeren lukkede SMS-krisen, men forberedte befolkningen på, at de vil se, hvor brutal hun er

Mette Frederiksen afviste kategorisk, at hun vidste noget om manglende lovhjemmel, da mink-erhvervet blev lukket ned, da hun holdt pressemøde onsdag aften. Til gengæld forberedte hun befolkningen på en meget direkte sprogbrug i beskederne. Altingets politiske redaktør analyserer pressemødet.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter

Mette Frederiksen indkaldte hele journaliststanden onsdag aften til at besvare de spørgsmål, der er opstået i forbindelse med sagen om statsministerens SMS’er i mink-sagen.

Helt centralt stod svaret om, at hun ikke vidste noget om manglende lovhjemmel, og at man derfor ikke ville finde en rygende pistol i de beskeder, der siden da er blevet slettet.

Til gengæld gjorde statsministeren meget ud af at forklare, hvordan sproget har været både direkte og brutalt på de indre linjer i forbindelse med at coronakrisen skulle håndteres.

At befolkningen muligvis får indsigt i den sprogbrug, havde Frederiksen nok helst været foruden, mener Altingets politiske redaktør, men hun forklarede på pressemødet, at man måtte ”leve med” den form for tale.

Nu er det afgørende, hvordan den sprogbrug vil blive taget imod af befolkningen, hvis de slettede SMS’er bliver genskabt. Altingets politiske redaktør, Esben Schjørring, analyserer Mette Frederiksens pressemøde i dagens udsendelse.

Læs også


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00