Sundhedsdatastyrelsen fylder rundt: Sikkerhed er en topprioritet

SUNDHEDSDATA: Danmark er i forreste række, når det gælder indførelse af digital sundhed i Europa. I de seneste tre år har Sundhedsdatastyrelsen stået i spidsen for udviklingen. Direktør Lisbeth Nielsen gør status.

Signe Løntoft

Målet er, at behandleren har adgang til de informationer, der er aktuelle og vigtige i situationen, og ikke må 'nøjes med', hvad andre tidligere har sendt til dem.

Lisbeth Nielsen
Direktør, Sundhedsdatastyrelsen

De skal både danne grundlag for fremtidens medicin og sikre bedre sammenhæng i behandlingen. Danskernes sundhedsdata er i høj kurs, men det samme er opmærksomheden omkring sikkerheden.

Det ved de i Sundhedsdatastyrelsen, som blandt andet blev etableret for at samle opgaven med at håndtere de følsomme data om danskernes sundhed. 

"Sikkerheden om vores datahåndtering har været vores topprioritet, siden styrelsen startede," fortæller direktør Lisbeth Nielsen, der har været direktør for Sundhedsdatastyrelsen siden opstarten.

Dokumentation

Det siger samarbejdspartnerne:

"Sundhedsdatastyrelsen er blevet en velanskreven og velaccepteret institution, der leverer værdifulde data til forskning, så vi i dag kan lære af i går og blive bedre fra dag til dag."
- Henrik Ullum, formand for Organisationen af Lægevidenskabelige Selskaber (LVS) 

"Sundhedsdatastyrelsen løfter en vigtig opgave. Relevante sundhedsdata er af afgørende betydning for patienter, fordi de kan være med til at sikre sammenhæng i patientforløb og kvalitet i behandlingen. Data er også afgørende for forskning i nye behandlingsformer."
- Camilla Hersom, formand for Danske Patienter

"Oprettelsen af en selvstændig styrelse for sundhedsdata var en vigtig markering af, at valide og tidstro sundhedsdata er en grundsten i det danske sundhedsvæsen."
- Jesper Fisker, direktør for Kræftens Bekæmpelse

"Vi er meget tilfredse med Sundhedsdatastyrelsens styrkede fokus på adgang til data via forskermaskiner, så risici forbundet med dataspredning og lækager minimeres."
- Henrik Toft Sørensen, formand for Det Koordinerende Organ for Registerforskning (KOR)

"Sundhedsdatastyrelsen er en god og konstruktiv samarbejdspartner i mange projekter om sundhedsdata, som PLO er engageret i. Styrelsen har en betydelig ekspertise inden for sundheds-it og anvendelse af sundhedsdata til at forbedre kvaliteten i sundhedsvæsenet."
- Henrik Dibbern, formand for It- og Dataudvalget i Praktiserende Lægers Organisation (PLO)

Citaterne er indsamlet af Sundhedsdatastyrelsen i anledning af Styrelsens treårs jubilæum.


0:000:00