Om  
Helene Bilsted Probst
Søren Brostrøm

Sundhedsstyrelsen finder midlertidig vicedirektør

Helene Bilsted Probst bliver konstitueret vicedirektør i Sundhedsstyrelsen. Hun kommer fra en stilling som centerchef for Planlægning.

Marie Schønning Jensen

I slutningen af april kom det frem, at Lars Juhl Petersen havde opsagt sin stilling som vicedirektør i Sundhedsstyrelsen og ville stoppe med udgangen af maj.

Nu er Sundhedsstyrelsens centerchef for Planlægning, Helene Bilsted Probst, klar til at tage over som konstitueret vicedirektør.

Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, er taknemmelig for, at Helene Bilsted Probst kan træde til midt i coronakrisen.

"Helene har en stor energi og en meget bred og dyb erfaring med planlægning og styring på sundhedsområdet. Hendes netværk er stort, og hun har et indgående kendskab til alle dele af Sundhedsstyrelsens opgaver. Jeg er meget taknemmelig for, at Helene træder til som vicedirektør på et vigtigt tidspunkt for Sundhedsstyrelsen," siger Søren Brostrøm i pressemeddelelsen.

Dan Brun Petersen er desuden blevet konstitueret som centerchef for Evidens, Uddannelse og Beredskab i Sundhedsstyrelsen. Han tiltrådte 1. maj.

Helene Probst og Dan Brun Petersen er begge uddannet som læger fra Københavns Universitet. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Helene Bilsted Probst

Lægefaglig direktør i Danske Regioner, fhv. lægefaglig koncerndirektør i Region Midtjylland, fhv. vicedirektør, Sundhedsstyrelsen
MPH (CBS. 2016), speciallæge i samfundsmedicin (Københavns Uni. 2013), cand.med. (Københavns Uni. 2001)

Søren Brostrøm

Seniorrådgiver, WHO's generaldirektør
cand.med. (Københavns Uni. 1995), speciallæge i gynækologi/obsetrik, ph.d. (Københavns Uni. 2003), MPA (CBS 2011)

0:000:00