Svær jagt på ny direktør

ANALYSE: Den kommende nye direktør i Sundhedsstyrelsen vil fra dag et blive kastet ind i en styrelse, hvor der venter en række svære opgaver. Psykiatersagen skal afsluttes, og tilliden til styrelsens tilsynsarbejde skal genopbygges.

Jesper Fisker, var den første direktør for Sundhedsstyrelsen, der ikke var uddannet læge. Noget tyder på, at han ikke bliver den sidste.
Jesper Fisker, var den første direktør for Sundhedsstyrelsen, der ikke var uddannet læge. Noget tyder på, at han ikke bliver den sidste.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Sundhedsstyrelsens hidtidige økonomidirektør, Jakob Cold, blev hurtigt udpeget som konstitueret administrerende direktør for styrelsen, efter at Else Smith i sidste uge blev fyret. Selv om aktørerne og sundhedsordførerne råber på, at den kriseramte styrelse så hurtigt som muligt har brug for en ny leder, så venter der en længere ansættelsesproces for at finde den rette efterfølger.

At det ikke er nogen nem opgave, skyldes flere ting. På den ene side vil sundhedsminister Nick Hækkerup (S) have en interesse i at den nye direktør signalerer en helt ny start, og at der kommer helt nye øjne på den trængte styrelse.

Og samtidig tyder det også på, at sundhedsministeren og partiernes sundhedsordførere igennem de seneste år med problemer med tilsynet har fået opfattelsen, at de ansatte i Sundhedsstyrelsen, primært læger, ofte har været alt for langmodige i sager med læger, der var farlige for deres patienter.   

0:000:00