Taskforce retter skarp kritik mod Trafikstyrelsen

MISINFORMATION: Ny rapport finder stærkt kritisable forhold i Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens håndtering af sagen om en politianmeldt tidligere luftfartslæge. En chokeret transportminister lader nu advokater undersøge departementets rolle i sagen.

Transportministeren vil nu have klarhed over, om Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har handlet ulovligt, og om styrelsen har givet forkerte oplysninger.
Transportministeren vil nu have klarhed over, om Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har handlet ulovligt, og om styrelsen har givet forkerte oplysninger.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Jeppe Maagaard Holm

Vi skal have boret den her sag helt ud. Derfor har jeg bedt styrelsen om at redegøre for, hvilke tiltag de har taget og vil tage i brug for at ændre deres praksis på området, ligesom jeg sætter gang i en advokatundersøgelse.

Benny Engelbrecht
Transportminister

Taskforcen finder desuden, at det er stærkt kritisabelt, at Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen over for offentligheden og i forbindelse med besvarelse af klager har givet udtryk for, at der var en geografisk opdeling af tilsynet med landets flyvelæger, når dette i realiteten ikke har været tilfældet.

Taskforce bag rapport om forvaltning af det flyvemedicinske område

Misinformation til offentligheden, juridiske fejl og mangler i styrelsens flyvelægeordning og forkert brug af vurderinger fra Kammeradvokaten.

Sådan lyder tre af en række markante kritikpunkter rettet mod det nuværende Trafik-, Bygge- og Boligstyrelse og dens håndtering af sagen om styrelsens tidligere luftfartslæge, en kvinde med initialerne SJ, der i april 2019 blev fyret og politianmeldt.

Kritikken kommer fra en såkaldt taskforce, som daværende transportminister Ole Birk Olesen (LA) nedsatte i foråret 2019, efter at Berlingske i flere artikler havde beskrevet en række problemer i SJ’s virke.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00