Tidligere regionsrådsformand bliver lobbyist

NAVNENYT: Eks-regionsrådsformand i Region Sjælland Jens Stenbæk (V) skifter spor og bliver ny seniorrådgiver i konsulentbureauet Rud Pedersen, der arbejder med interessevaretagelse og politisk lobbyisme.

Jens Stenbæk skal efter 20 år som fuldtidspolitiker nu arbejde med politisk lobbyisme og interessevaretagelse hos Rud Pedersen.
Jens Stenbæk skal efter 20 år som fuldtidspolitiker nu arbejde med politisk lobbyisme og interessevaretagelse hos Rud Pedersen.Foto: /ritzau/Niels Ahlmann Olesen
Emil Dyrby

Tidligere venstrepolitiker Jens Stenbæk skal fremover arbejde med politisk lobbyisme og interessevaretagelse som seniorrådgiver i Rud Pedersen.

Det skriver mediet sn.dk.

Stenbæk var borgmester i Tornved Kommune fra 1998 indtil kommunesammenlægningen i 2005, hvorefter han blev viceborgmester i Holbæk Kommune frem til 2009.

I 2014 blev han regionsrådsformand i Region Sjælland, og den post bestred han indtil regionsrådsvalget i november 2017, hvor han valgte ikke at genopstille.

Det er således en erfaren politiker, der nu kommer til at arbejde som lobbyist. I Rud Pedersen bliver han en del af firmaets sundhedsteam, hvor han skal arbejde med at skabe relationer og samarbejde mellem politiske beslutningstagere, organisationer, patientforeninger og private virksomheder.

"Jeg skal først og fremmest arbejde på at formidle det, jeg kalder det gode samarbejde mellem de her forskellige aktører. Altså skabe nogle relationer og samarbejder imellem dem. Men jeg skal også stå for noget rådgivning omkring interessevaretagelse," fortæller han til sn.dk i forbindelse med sit nye job.

I første omgang er jobbet ikke på fuld tid. Det betyder, at han fortsat vil stå for kurser og træning af nyvalgte borgmestre i Kommunernes Landsforening og at han fortsætter som formand i det sjællandske energiselskab Seas-nve.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens Stenbæk

Formand, Andel, formand, Professionshøjskolen Absalon, formand, Danske Professionshøjskolers formandskollegie

0:000:00