To år efter Britta-sagen: Ministerier har stadig ikke styr på interne kontroller

SNYD: Rigsrevisionen advarer om unødig stor risiko for svig og fejl i en lang række ministeriers regnskaber. Eksemplerne er symptom på, at revision og økonomistyring er kraftigt nedprioriteret i staten, mener professor.

I sin revision af statsregnskabet for 2019 advarer Rigsrevisionen om, at der er for mange ministerier, der har et mangelfuldt kontrolmiljø og brugerstyring.
I sin revision af statsregnskabet for 2019 advarer Rigsrevisionen om, at der er for mange ministerier, der har et mangelfuldt kontrolmiljø og brugerstyring.Foto: Katja Holm/Altinget.dk
Sine Riis Lund

Skandalesager i Socialstyrelsen og Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse bunder i høj grad i, at en enkelt person egenhændigt har kunne udbetale tilskud og bestille varer. Uden ekstra kontrol.

To år efter, at Britta Nielsen blev afsløret i at udtrække millioner af kroner til sig selv, konkluderer Rigsrevisionen i ny beretning, at det langtfra kun er i Socialstyrelsen, at de interne procedurer skaber risiko for misbrug.

“Et stort antal virksomheder fordelt på ti ministerområder mangler funktionsadskillelse og har ikke tilstrækkelig kontrol med betalinger og opkrævning af indtægter. Det giver en stor unødig risiko for svig og fejl i regnskaberne,” skriver statens vagthund i sin revision af statsregnskabet for 2019.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00