Om  
Hosea Dutschke

Topdirektør i Aarhus Kommune bliver fyret

Aarhus Byråd besluttede onsdag aften, at Hosea Dutschke, direktør for Sundhed og Omsorg, skal fratræde sin stilling. Det sker efter, at ældreområdet i Aarhus har været belastet af turbulens og dårlige sager. 

Aarhus Byråd har godkendt at direktør for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, Hosea Dutschke, skal fratræde sin stilling.
Aarhus Byråd har godkendt at direktør for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, Hosea Dutschke, skal fratræde sin stilling.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sabine Dybdahl Christoffersen

Hosea Dutschke har i de sidste 16 år stået i spidsen for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune. Men nu har byrådet i Aarhus besluttet, at han skal fratræde sin stilling. 

Det skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

"Det er ingen hemmelighed, at ældreområdet i Aarhus gennem et stykke tid har været præget af turbulens og dårlige sager," udtaler sundhedsrådmand Christian Budde (V).

Hosea Dutschke har gennem årene stået i spidsen for en række omstillinger af området for sundhed og ældrepleje. For halvandet år siden blev der blandt andet lavet en omfattende omorganisering af arbejdet, som skabte stor modstand blandt medarbejderne.

Om fremtiden forklarer Christian Budde: 

"Vi får et stigende antal plejekrævende ældre, tidligere udskrivninger fra hospitalet, en presset økonomi og en svær rekrutteringssituation. Skal vi lykkes med det, så kræver det et solidt fundament bestående af netop tillid, åbenhed og læring." 

Aarhus Kommune skal derfor på jagt efter ny direktør, der sammen med 6500 medarbejdere kan føre det ud i livet. Indtil den rette kandidat er fundet, vil vicedirektør Thune Korsager overtage ansvaret i samarbejde med det øvrige chefteam i Sundhed og Omsorg.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Hosea Dutschke

Forretningsfører, Østjysk Bolig, fhv. direktør, Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune
statskundskab med tillægsuddannelse i journalistik (AU)

0:000:00