Udvidelse af FE-kommissionen til debat i Folketinget: "Det er rendyrket konspiration"

Regeringens lovforslag om at udvide FE-kommissionens undersøgelse er blevet førstebehandlet. Med forslaget vil regeringen sikre tillid til myndighederne og bekæmpe konspirationsteorier, men oppositionen tror ikke, at lovforslaget vil hjælpe på at blotlægge sagerne tilstrækkeligt. Se et uddrag fra folketingsdebatten i videoen ovenfor.

Albert Andsager Klingenberg

Der skal gøres op med konspirationsteorier knyttet til FE-sagen, og derfor skal undersøgelseskommissionens mandat udvides.

Sådan motiverer regeringen sit lovforslag, der skal udvide den igangværende FE-kommissions mandat til at undersøge straffesagerne mod Claus Hjort Frederiksen og Lars Findsen, der tirsdag var til 1. behandling i folketingssalen.

”Konspirationsteorierne lever stadig, og derfor blev regeringen og SF i december enige om at udvide det igangværende undersøgelsesmandat, så spekulationerne kan blive afkraftede,” sagde justitsminister Peter Hummelgaard (S) i sin tale fra Folketingets talerstol, hvor han også kaldte oppositionens kritik for "rendyrket konspiration og helt ude på et overdrev". 

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00