Ugens embedsmand: Anne Sophie Madsen skal bringe viden om uddannelse fra skrivebordet ud i samfundsdebatten

Områdechef for ungdomsuddannelser hos Danmarks Evalueringsinstitut (EVA), Anne Sophie Madsen, arbejder og brænder for, at EVA's forskning om uddannelser anvendes både politisk og praktisk. Særligt fylder erhvervsuddannelserne en del på Anne Sophie Madsens faglige bord på en arbejdsplads, som hun oplever spiller en stadig større rolle i den politiske debat. 

Med stor virketrang og en langstrakt interesse for uddannelsesområdet drives Anne Sophie Madsen i hendes arbejde som områdechef for ungdomsuddannelser hos EVA. 
Med stor virketrang og en langstrakt interesse for uddannelsesområdet drives Anne Sophie Madsen i hendes arbejde som områdechef for ungdomsuddannelser hos EVA. Foto: Kamilla Bryndum
Sebastian Vidkjær Stone

Hvilken opgave tager mest af din tid i øjeblikket?

Mit arbejdsliv er karakteriseret ved, at mange forskelligartede opgaver fylder. Jeg har ansvar for 15 medarbejdere og alle vores projekter om vejledning i udskolingen, FGU, erhvervsuddannelser og gymnasiale uddannelser, så der er altid mange ting i gang.

Udfordringerne på erhvervsuddannelsesområdet er dog klart det tema, jeg aktuelt beskæftiger mig mest med. Både med udviklingen af nye analyser og formidling af al den viden, vi har på området.

EVA er en selvstændig statslig organisation, og vi gennemfører både analyser af egen drift og analyser bestilt af eksempelvis ministerier, organisationer og fonde. Det er vores mission, at vi gennem viden kan bidrage til at gøre uddannelser – og uddannelsessystemet som helhed – bedre. Så når vi blander os i debatten, er det altid på baggrund af viden.

0:000:00