Ugens embedsmand: Med en baggrund fra Princeton jonglerer Amalie Sofie Jensen med de store analyser af arbejdsmarkedet

Som kontorchef i Beskæftigelsesministeriets analyseafdeling arbejder Amalie Sofie Jensen helt tæt med de store tendenser på arbejdsmarkedet. Med sit lederskab forsøger hun at bane vejen for, at de til tider utålmodige, ambitiøse og unge kolleger føler, at de bidrager meningsfuldt helt fra deres spæde start. 

Beskæftigelsesministeriets analysechef, Amalie Sofie Jensen, udfordres af de skiftende dagsordener, hvor tilegnelsen af ekspertviden på kort tid er centralt. 
Beskæftigelsesministeriets analysechef, Amalie Sofie Jensen, udfordres af de skiftende dagsordener, hvor tilegnelsen af ekspertviden på kort tid er centralt. Foto: Privatfoto
Sebastian Vidkjær Stone

Hvilken opgave tager mest af din tid i øjeblikket?

Jeg er chef for en gruppe af ti økonomer og fem studenter i ministeriets analysekontor. Vores opgave består overordnet i dels at lave analyser som input til politikudviklingen – både det daglige politiske arbejde til politiske aftaler i regi af kommissioner og ekspertgrupper – og dels at overvåge tal på arbejdsmarkedet og orientere ministeren og offentligheden om den seneste udvikling. 

Blå bog

Amalie Sofie Jensen (f. 1989)

2022-nu: Kontorchef, Analyse, Beskæftigelsesministeriet 

2021-nu: Ekstern lektor, Institut for Økonomi, Københavns Universitet

2021-2022: Specialkonsulent, Finansministeriet 

2020-2021: Adjunkt, Københavns Universitet

2018-2020: Postdoc, Princeton University 

2017-2018: Postdoc, Stanford University. 

Uddannelse: cand.polit., Københavns Universitet (2015), ph.d. i økonomi, Københavns Universitet (2017). 

Kilde: LinkedIn

På det seneste har vi særligt arbejdet på en ny publikation om status på arbejdsmarkedet, som fremover skal udkomme fast. Den tager temperaturen på arbejdsmarkedet, ser på hvordan folk bevæger sig rundt mellem jobs, ydelser med videre og ser på balancen mellem ledige og ledige stillinger på tværs af erhverv og geografi. Vi har lavet den sammen med vores styrelse STAR (Styrelsen for Arbejdsmarked & Rekruttering, red.) og bruger noget af alt det unikke data, de indsamler på arbejdsmarkedet.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00