Ugens embedsmand: Anette Hummelshøj får mails fra borgere, der for første gang føler sig ”set”

MØD EMBEDSVÆRKET: Lang ventetid og usikkerhed er en dårlig cocktail. Derfor arbejder direktøren i Familieretshuset for at nedbringe de alt for lange ventetider for familier og børn. Hun oplever, at borgere kan mærke den nye faglige tilgang, og at nogle føler sig "set" for første gang.

Familieretshuset er som
alle præget af corona-situationen, men gennemfører stadig møder med borgerne på
langt de fleste områder.
Familieretshuset er som alle præget af corona-situationen, men gennemfører stadig møder med borgerne på langt de fleste områder.Foto: Anette Hummelshøj
Simon Engell KjøllerMalte Bruhn

Hvilken opgave tager mest af din tid i øjeblikket?
Den helt store opgave for mig og for Familieretshuset er at få nedbragt de alt for lange ventetider, så familier og børn får den hjælp, de skal have, så hurtigt som de har brug for den. Og samtidig er jeg optaget af, at vi får kommunikeret mere til familierne. Lang ventetid og usikkerhed om, hvornår man kan få hjælp er en rigtig dårlig cocktail.

Børneområdet og det sociale område ser ud til at skulle fylde meget i det kommende år. Hvad er din opfordring til politikerne i den forbindelse?
Fagligt er det vores vurdering, at der ligger rigtig meget godt i reformen, som vil give familierne bedre muligheder for at skabe trygge rammer for deres børn i en svær livsfase. Vi har nu med et permanent bevillingsløft lagt en god plan, der bringer ventetiderne ned, og det er godt. Men ventetiderne vil først for alvor være bedre i løbet af 2022 – så vi skal have is i maven.

Hvad driver dig i dit arbejdsliv?
Helt banalt driver det mig at have muligheden for at gøre en forskel. Jeg modtager mange henvendelser fra forældre, som er trætte af vores lange ventetider, men jeg begynder også at modtage mails, hvor nogle af dem, som har haft sager i systemet i mange år, vender tilbage og siger, at de oplever den nye faglige tilgang og for første gang føler sig ”set”. Det rører mig på et personligt plan.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00