Ugens embedsmand: Martin Hansen arbejder for en dagsorden med medvind

MØD EMBEDSVÆRKET: Energistyrelsens vicedirektør bliver motiveret af at arbejde for den grønne sag, der kan gøre verden til et bedre sted. Men opgaven kræver faglighed, holdånd og nysgerrighed.

Hvilken opgave tager mest af din tid i øjeblikket?
Før sommerferien blev der indgået store og meget ambitiøse politiske klimaaftaler, der viser vejen mod en 70 procents reduktion af CO2-udledningerne i 2030. Lige nu arbejder vi med implementeringen af aftalerne. Konkret fylder det meget, hvordan vi får bygget energiøer i Nordsøen og Østersøen, hvordan vi får elektrificeret samfundet, og hvordan vi får en klog, grøn regulering af vores forsyningssektorer.

Hvordan adskiller din arbejdsplads sig fra andre steder i centraladministrationen?
I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. Vi arbejder for verdens vigtigste sag, nemlig en klog, grøn omstilling. Det er ekstremt motiverende at være med til at gøre en grøn forskel, ikke bare i Danmark, men også på globalt plan, hvor vi i styrelsen arbejder tæt sammen med lande, der står for 65 procent af verdens samlede CO2-udledning. På den måde håber jeg, at jeg kan bidrage til at gøre verden til et bedre sted.

Hvordan kan du mærke, at vi har fået en ny regering?
Fokusset på klimaet vokser for hver dag, ikke bare i Danmark, men i hele verden. Det betyder, at vores dagsorden har medvind, og der er meget stor efterspørgsel på vores arbejde både i Danmark og internationalt. Herhjemme har regeringen givet os en klar mission, nemlig at finde svar på hvordan vi kan reducere vores CO2-udledning med 70 procent. Det er en svær, men bestemt ikke umulig mission. Den kræver, at vi tager ansvar for fremtiden, er nysgerrige, bruger vores faglighed, og ikke mindst at vi har en god holdånd.

Login