Ugens embedsmand: Nanna Westerby Jensen sikrer plads og klimabeskyttelse i København

Plandirektør i Københavns Kommune, Nanna Westerby Jensen, er med til at udvikle hovedstaden. Lige nu er det Lynetteholmen, der er hovedfokus.

Jeg er født og opvokset i København, og jeg holder af byen. Det har været fantastisk at følge udviklingen de sidste årtier, og det er en drivkraft for mig at få lov at arbejde med udvikling af byen, siger Nanna Westerby Jensen.
Jeg er født og opvokset i København, og jeg holder af byen. Det har været fantastisk at følge udviklingen de sidste årtier, og det er en drivkraft for mig at få lov at arbejde med udvikling af byen, siger Nanna Westerby Jensen.Foto: PR-foto
Andreas Esbjørnsen

Hvilken opgave tager mest af din tid i øjeblikket?

Der sker så meget i København, at der sjældent er én opgave, som overskygger i længere tid, når man arbejder med byens udvikling. Der er selvfølgelig de helt store projekter som Lynetteholm, der tager meget tid.

Og som i virkeligheden består af en lang række store projekter, der kan blive definerende for, hvordan byen skal se ud om 50 år. Vi har netop afsluttet høring over den kommende metrolinje, som der skal træffes beslutning om inden længe.

Men mindre projekter i byen har jo også kolossal lokal betydning og fylder lige så meget i min hverdag. Alt fra indretning af skolen i det nye kvarter, Jernbanebyen, til at sikre ordentlig indkvartering af de ukrainske flygtninge, som vi tager imod i København.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00