Ugens embedsmand: Niels Henrik Johansen koordinerer forsvarssamarbejdet med Baltikum

Danmarks forsvarsattaché i Baltikum, Niels Henrik Johansen, er motiveret af at ”få ting til at virke”. Lige nu drejer det sig om udviklingen af det dansk-baltiske samarbejde i kølvandet på krigen i Ukraine.

Det inspirerer mig at få mennesker til at arbejde sammen om en opgave, folk med forskellige militære grader, fra forskellige faggrupper eller forskellige lande, siger Niels Henrik Johansen.
Det inspirerer mig at få mennesker til at arbejde sammen om en opgave, folk med forskellige militære grader, fra forskellige faggrupper eller forskellige lande, siger Niels Henrik Johansen.Foto: Sara Skytte
Andreas Esbjørnsen

Hvilken opgave tager mest af din tid i øjeblikket? 

Det, der fylder meget på skrivebordet i øjeblikket, er uden tvivl den del af det militære samarbejde mellem Danmark og de baltiske lande, som er relateret til krigen i Ukraine.

Det gælder særligt formidlingen af de baltiske handlinger og planer, men støtten og udviklingen af det rent dansk-baltiske militære samarbejde fylder også. 

Krigen i Ukraine har i både Estland, Letland og Litauen medført en heftig politisk debat om behovet for ikke bare at opbygge et forsvar, men ligefrem forcere en opbygning.  

0:000:00