Ugens embedsmand: Stine Johansen vil gøre sin kommune gældende nationalt

Kommunaldirektøren i Helsingør mærker udfordringen med rekruttering til velfærdsområderne og et specialiseret socialområde under økonomisk pres. Men hun glæder sig over gode trivselsmålinger oven på corona, og at kommunen kan spille en rolle og være tydeligt tilstede på den nationale scene.

Stine Johansen har været kommunaldirektør i Helsingør de sidste syv år. Fritiden går med alt fra sejlads til havsvømning og musik ved flyglet.
Stine Johansen har været kommunaldirektør i Helsingør de sidste syv år. Fritiden går med alt fra sejlads til havsvømning og musik ved flyglet.Foto: Vibe Juul Sannig
Simon Engell Kjøller

Hvilke opgaver tager mest af din tid i øjeblikket?

Jeg er optaget af hverdags-arbejdslivsglæde for 5000 medarbejdere, og at vi kommer godt videre fra coronatiden. Vores hverdag har i de sidste to år været præget af ”her-og-nu-opgaver” for at sikre en tryg hverdag for borgerne. Nu er der behov for, at vi tager fat om de langsigtede visionære mål. Vigtigt og afsindigt spændende.

Det glæder mig, at vores spritnye trivselsmåling viser, at på trods af to hårde år med corona er den samlende jobtilfredshed i kommunen steget. 94 procent af medarbejderne har en meget høj, høj eller god jobtilfredshed. Det peger på, at vi er kommet styrket ud af coronatiden samtidigt med, at der stadig er områder, der kan og skal forbedres, for eksempel samarbejdet med erhvervslivet.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00