Ugens målinger: Opbakning til udflytninger og blandede boligområder

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. Denne uge inkluderer blandt andet målinger om statslige udflytninger, blandede boligområder og danskernes bekymring for Rusland.

"Jeg er helt klar over, at flytningen af statslige arbejdspladser har store konsekvenser for de berørte medarbejdere og deres familier," sagde minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V), på pressemødet. Udflytningen af godt 1800 statslige stillinger nyder bred opbakning i befolkningen, men kommer også med en pris. Ved sidste udflytning opsagde knap tre ud af fire involverede statsligt ansatte deres job.
"Jeg er helt klar over, at flytningen af statslige arbejdspladser har store konsekvenser for de berørte medarbejdere og deres familier," sagde minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V), på pressemødet. Udflytningen af godt 1800 statslige stillinger nyder bred opbakning i befolkningen, men kommer også med en pris. Ved sidste udflytning opsagde knap tre ud af fire involverede statsligt ansatte deres job.Foto: /ritzau/Mads Claus Rasmussen
Simon Friis Date

Regeringens nye udflytningsplan har domineret nyhedsfladen siden præsentationen i onsdags, og det er også her, vi indleder denne uges meningsmålingsoverblik.

Opbakning til udflytninger
Epinion har for DR spurgt et repræsentativt udsnit af danskerne om deres holdning til netop udflytningen af statslige arbejdspladser. 43 procent er positive i enten høj eller overvejende grad, mens 27 procent er negativt stemte. Det er altså ikke kun i Folketinget, at der er bred enighed om fordelene ved en udflytning af de statslige arbejdspladser.

Og den positive stemning kan ifølge kommunalforsker Roger Buch blive endnu bedre. Til DR siger han, at ”når man laver reformer med store forandringer, så er der mange problemer i begyndelsen, og så kommer det forhåbentlig til at gå bedre, når man kommer længere frem.”

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00