Vermund vil placere et ansvar i embedsværket for praksis, som Tesfaye var “ved at falde ned af stolen over” 

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) vil have flere svar fra Hjemrejsestyrelsen i sag om manglende kontrol med udviste udlændinge, mens Nye Borgerlige i samråd pressede på for at placere et ansvar i embedsværket.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) får en snak med formanden for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, under en åbningsdebat i Folketinget. Under tirsdagens samråd var stemningen langt mere alvorlig. 
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) får en snak med formanden for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, under en åbningsdebat i Folketinget. Under tirsdagens samråd var stemningen langt mere alvorlig. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

De hårde gloser var i brug, da udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) i denne uge var kaldt i samråd om ministeriets kontrol med udviste udlændinge.

“Det er mildest talt en skandale,” indledte formanden for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, der også er partiets udlændingeordfører.

I halvandet år har Hjemrejsestyrelsen ikke kontrolleret, om udlændinge uden lovligt ophold har overholdt deres meldepligt, og styrelsen har kun behandlet cirka en tredjedel af de sager, hvor udviste udlændinge på Udrejsecenter Kærshovedgård og Udrejsecenter Sjælsmark kan have overtrådt deres opholds- og underretningspligt.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00