Se videoen: Whistleblower kritiserer Finanstilsynets rolle

VIDEO: Whistlebloweren Howard Wilkinson fra Danske Bank talte mandag for Folketinget. Her pegede han på flere store problemer i håndteringen af sagen om hvidvask i Danske Banks estiske filial. 

Ulovlige telefonaflytninger, ingen beskyttelse for whistleblowere og et sløvt Finanstilsyn. 

Det var blot nogle af de problemer, som den tidligere medarbejder i Danske Bank og whistleblower Howard Wilkinson løftede sløret for, da han mandag talte for Folketinget under en høring om hvidvasksagen i Danske Banks estiske filial.

I sin tale pegede Wilkinson på flere store problemer i håndteringen af sagen – både internt i bankens egne rækker, men også hos de danske myndigheder og i den danske lovgivning. 

Finanstilsynet bør undersøges
Wilkinson rettede i sin tale skarp kritik af Finanstilsynet, der ifølge ham har "hjulpet banken i en kritisk situation".

I den sammenhæng efterlyste den tidligere medarbejder, at der foretages en uafhængig undersøgelse af Finanstilsynets rolle i Danske Bank.

"Det er ikke nok, at Finanstilsynet undersøger sig selv her. Der er behov for en formel, uafhængig undersøgelse af Finanstilsynets rolle i forhold til Danske Bank i Estland," sagde Wilkinson. 

Under høringen pegede Wilkinson desuden på, at Danmark er blandt de dårligste lande, når det kommer til at beskytte whistleblowere. Han efterlyste derfor klar lovgivning på området. 

Du kan se hele Howard Wilkinsons tale i videoen over artiklen. 

Forrige artikel Karsten Lauritzen får næse for at give Folketinget ukorrekte oplysninger Karsten Lauritzen får næse for at give Folketinget ukorrekte oplysninger Næste artikel Driftssikker topleder ny regionsdirektør i Hovedstaden Driftssikker topleder ny regionsdirektør i Hovedstaden