Dan Jørgensen hyrer Sass’ tidligere rådgiver

NAVNE: Klimaminister Dan Jørgensen har valgt særlig rådgiver. Det bliver Peter Strauss Jørgensen, der kommer fra public affairs-branchen og inden det har været særlig rådgiver for Henrik Sass Larsen.

Peter Strauss Jørgensen bliver særlig rådgiver for klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S).

Det oplyser ministeren til Altinget.

Ifølge Dan Jørgensen kommer Peter Strauss Jørgensen til at passe godt ind i ministeriet.

”Peter er en kompetent, kreativt tænkende ildsjæl med stor erfaring fra det politiske maskinrum. Egenskaber, der også bliver vigtige i arbejdet med at indfri regeringens ambitiøse klimamål,” siger klimaministeren, der også får fast plads i regeringens økonomiudvalg.

Peter Strauss er hentet fra Borgen Communication & Public Affairs, hvor han er partner og seniorrådgiver. Tilværelsen med at være med på det socialdemokratiske hold er dog ingenlunde ny for ham.

Allerede i studietiden fik DSU’eren Peter Strauss Jørgensen job for Socialdemokratiet i Folketinget, og efter en periode som politisk rådgiver for tidligere forbundsformand i 3F Poul Erik Christensen blev han særlig rådgiver for daværende erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S).

På privatfronten er den nye rådgiver for klimaministeren gift med uddannelses- og forskningsminister Ane Halbsoe-Jørgensen (S).

Med ansættelsen af Peter Strauss Jørgensen er hele den socialdemokratiske regerings rådgiverhold ved at være på plads. Du kan få overblikket over alle de nye særlige rådgivere her.

Forrige artikel Organisationer om nye EP-udvalgsposter: Danmark er meget bedre dækket denne gang Organisationer om nye EP-udvalgsposter: Danmark er meget bedre dækket denne gang Næste artikel Branchedirektør frygter ”tudetosset” afgift Branchedirektør frygter ”tudetosset” afgift