Danmarksdemokraterne vil lade mikrovirksomheder udskyde selskabsskat i fem år

Danmarksdemokraterne vil lempe en række skatter for iværksættere og små virksomheder i nyt iværksætterudspil. Partiet vil blandt andet ændre skatten på milepælsbetalinger, lade investorer vente fem år, før de lagerbeskattes og lade mikrovirksomheder udskyde den første betaling af selskabsskat i fem år.

Dennis Flydtkjær (DD) ser iværksættere som en grundsten i dansk erhvervsliv. "Iværksættere er en essentiel del af fødekæden i dansk erhvervsliv. De er nødvendige for, at det hele kan gå op,” siger han. Arkivfoto.
Dennis Flydtkjær (DD) ser iværksættere som en grundsten i dansk erhvervsliv. "Iværksættere er en essentiel del af fødekæden i dansk erhvervsliv. De er nødvendige for, at det hele kan gå op,” siger han. Arkivfoto.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Line Høvik Søby

Virksomheder med under ti ansatte og en omsætning under 15 millioner kroner, skal kunne skubbe betaling af selskabsskat de første fem år af firmaets levetid.

Det foreslår Danmarksdemokraterne i partiets nye iværksætterudspil. 

“Hvis man betaler 22 procent i skat fra starten af, ryger de penge ud af virksomheden. Det her forslag gør, at pengene kan blive i virksomheden og hjælpe den til at vækste,” siger partiets finansordfører, Dennis Flydtkjær, og uddyber: 

0:000:00