Divisionsforeningen: Danske konkurrenceregler diskriminerer Superligaen

Konkurrenceregler forhindrer en gylden medieaftale for 3F Superligaen. Det mener Divisionsforeningen, der kalder det "en bizar situation," at en dansk virksomhed begrænses i Danmark, mens internationale ligaer har frie tøjler. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen afviser kritikken, men undersøger om reglerne skal ændres.

I 2007 var den bedste danske fodboldrække med længder den største sportslige medierettighed i Danmark. Sådan er det ikke længere. Den udvikling huer ikke Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, der kritiserer staten for at diskriminere ligaen. Arkivfoto.
I 2007 var den bedste danske fodboldrække med længder den største sportslige medierettighed i Danmark. Sådan er det ikke længere. Den udvikling huer ikke Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, der kritiserer staten for at diskriminere ligaen. Arkivfoto.Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

15 år gamle konkurrenceregler diskriminerer 3F Superligaen, når tv-rettighederne for landets bedste fodboldrække skal sælges på det danske marked. 

Sådan lyder det i et opråb fra Divisionsforeningen, der repræsenterer de 50 bedste fodboldklubber i Danmark på herresiden. 

Baggrunden er, at 3F Superligaen som den eneste medierettighed i Danmark har været underlagt en række tilsagn, som har til formål at regulere salget og distributionen af Superligaens tv-rettigheder i Danmark. 

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00