Ekspertgruppe for fremtidens erhvervsstøtte er klar med første anbefalinger i midten af 2023

Anbefalingerne til fremtidens erhvervsstøttesystem bliver inddelt i to faser. Ekspertgruppen er lige på trapperne med de første forslag til milliardbesparelser. Derefter følger anbefalinger til at løfte arbejdsudbuddet med 4.000 personer senest ved udgangen af første halvår 2024.

I maj ønskede erhvervsminister Morten Bødskov ikke at forholde sig til, hvorvidt man kunne forestille sig, at ekspertgruppens anbefalinger kunne opdeles i to faser, så gruppen først kom med anbefalinger til besparelser på erhvervsstøtten og derefter forslag til, hvordan arbejdsudbuddet skal øges. Nu er opdelingen blevet offentliggjort. Arkivfoto. 
I maj ønskede erhvervsminister Morten Bødskov ikke at forholde sig til, hvorvidt man kunne forestille sig, at ekspertgruppens anbefalinger kunne opdeles i to faser, så gruppen først kom med anbefalinger til besparelser på erhvervsstøtten og derefter forslag til, hvordan arbejdsudbuddet skal øges. Nu er opdelingen blevet offentliggjort. Arkivfoto. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Lidt over et år efter, at regeringen nedsatte en ekspertgruppe, der skal komme med forslag til fremtidens erhvervsstøttesystem, er de første anbefalinger på trapperne. 

Ekspertgruppen, der i forbindelse med regeringsskiftet fik justeret sin opgave, skal udkomme med de første anbefalinger i midten af 2023. 

Det oplyser Erhvervsministeriet, der dog afviser at præcisere formuleringen "medio 2023" nærmere over for Altinget. 

0:000:00