EOT-model splitter blå partier i forhandlingerne om demokratiske virksomheder

Mens Liberal Alliance bakker op om SF og Enhedslistens ønske om den særlige konstruktion for medarbejdereje, mener Danmarksdemokraterne og Dansk Folkeparti, at der er vigtigere ting at fokusere på i forhandlingerne om bedre vilkår for demokratiske virksomheder.

Erhvervsordførerne Lars-Christian Brask (LA) og Betina Kastbjerg (DD) er uenige om, hvor vigtig EOT'en egentligt er, hvis vilkårene for demokratiske virksomheder skal forbedres. Arkivfoto.
Erhvervsordførerne Lars-Christian Brask (LA) og Betina Kastbjerg (DD) er uenige om, hvor vigtig EOT'en egentligt er, hvis vilkårene for demokratiske virksomheder skal forbedres. Arkivfoto.Foto: Ida Marie Odgaard & Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Line Høvik Søby

De borgerlige partier er uenige om, hvorvidt Danmark skal indføre en Employee Ownership Trust (EOT), som er en særlig fondskonstruktion for medarbejdereje i demokratiske virksomheder.

Det er en halvfærdig ret, hvis EOT’en ikke er med.

Lars-Christian Brask
Erhvervsordfører, Liberal Alliance

Liberal Alliances erhvervsordfører, Lars-Christian Brask, er fortaler for en dansk version af EOT, selvom den ikke en del af regeringens udkast til en aftale om bedre vilkår for demokratiske virksomheder, som Altinget har beskrevet.

0:000:00