Om  
Torben Jensen
Morten Bødskov

Erhvervsministeren udpeger ny forbrugerombudsmand

Erhvervsministeren har udpeget Torben Jensen som den nye forbrugerombudsmand. Han tiltræder stillingen som "forbrugernes vagthund" i det nye år. 

<div><div>Forbrugerombudsmanden er en uafhængig myndighed, der fører tilsyn med, at virksomheder overholder markedsføringsloven og anden forbrugerbeskyttende lovgivning.</div></div>
Forbrugerombudsmanden er en uafhængig myndighed, der fører tilsyn med, at virksomheder overholder markedsføringsloven og anden forbrugerbeskyttende lovgivning.
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
August Ølsgaard Larsen

Torben Jensen tiltræder 1. januar 2024 stillingen som ny forbrugerombudsmand.

Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

”Forbrugerombudsmanden spiller en helt afgørende rolle i retssamfundet og jeg er derfor stolt og glad over, at erhvervsministeren har valgt mig til at videreføre det uhyre vigtige arbejde,” udtaler den nye forbrugerombudsmand.  

Torben Jensen er udpeget af erhvervsministeren, Morten Bødskov, og kommer fra en stilling som vicedirektør i Folketingets Administration.

Han har desuden været generalsekretær i Det Danske Advokatsamfund og kontorchef i Justitsministeriet.

”Forbrugerombudsmanden er forbrugernes vagthund. Derfor er jeg glad for, at Torben Jensen har sagt ja til at tiltræde stillingen som forbrugerombudsmand," udtaler Morten Bødskov og forstætter: 

”Med hans solide juridiske baggrund og mangeårige ledererfaring er jeg overbevist om, at han er den rette til at videreføre og udvikle forbrugerombudsmandens vigtige arbejde,” udtaler Bødskov.

Forbrugerombudsmanden er en uafhængig myndighed, der fører tilsyn med, at virksomheder overholder markedsføringsloven og anden forbrugerbeskyttende lovgivning.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Torben Jensen

Forbrugerombudsmand, fhv. vicedirektør og folketingssekretær, Folketinget
cand.jur. (Københavns Uni. 1995)

Morten Bødskov

Erhvervsminister, MF (S)
BA i samfundsfag (Aalborg Uni. 1994)

0:000:00