Fagbevægelsen opfordrer til folkeafstemning om store bededag

Toppen af Fagbevægelsens Hovedorganisation gør klar til underskriftindsamling og demonstration på Christiansborg Slotsplads i kampen for at bevare store bededag.

FH-formand Lizette Risgaard skruede tirsdag formiddag op for retorikken overfor regeringen i sagen om afskaffelse af store bededag.
FH-formand Lizette Risgaard skruede tirsdag formiddag op for retorikken overfor regeringen i sagen om afskaffelse af store bededag.Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Jakob Krarup Bjerregaard

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) vil indkalde til demonstration mod afskaffelsen af store bededag og opfordrer samtidigt til en folkeafstemning om regeringens forslag.

Det siger formanden for FH, Lizette Risgaard, tirsdag formiddag til den fremmødte presse i FH's hovedkontor på Islands Brygge i København.

”Det er ikke, fordi vi går ind for, at man skal have folkeafstemninger om både det ene og det andet. Men det er så vildt et indgreb i den danske model, så vi mener faktisk, at man skal have forslaget trukket tilbage eller indkaldt til en folkeafstemning,” siger Lizette Risgaard, der som formand for FH repræsenterer 1,3 millioner lønmodtagere.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00