Flemming Møller Mortensen afviser kritik af migrationsfokus: "Udviklingspolitik skal forandre sig, fordi verden forandrer sig"

Fordrivelseskrisen kræver svar, lyder det fra udviklingsministeren, efter at regeringen er kommet under beskydning fra både OECD, forskere og støttepartier for at blande indenrigspolitiske og udviklingspolitiske interesser sammen.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

Millioner af kroner til at få strandede migranter på Balkan til at rejse hjem. En ambition om at rykke asylbehandlingen til modtagecentre uden for Europas grænser. Og senest et forslag om at oprette en nærområde- og migrationsfond for bistandsmidler.

Asyl- og migrationspolitik er for alvor rykket ind på den udviklingspolitiske dagsorden – og selv om det har kastet kritik af sig, er det den rette prioritering i en tid, hvor antallet af fordrevne på verdensplan aldrig er set højere. Det slår minister for udviklingssamarbejde Flemming Møller Mortensen (S) fast i et interview med Altinget.

"Udviklingspolitik skal forandre sig, fordi verden forandrer sig," siger han fra sit kontor i Udenrigsministeriet på Asiatisk Plads. 

{{toplink}}
Læs også









0:000:00